• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara: "Stuyven en Theuns hebben de juiste mentaliteit"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Jasper Stuyven en Edward Theuns maken indruk tijdens hun eerste Tour-dagen. Ploegmaat Fabian Cancellara praat met veel enthousiasme over de twee "Young Belgians". "Zij zijn gemotiveerd en dat doet ons goed."

  "Jasper Stuyven is niet naar hier gekomen om zomaar mee te rijden. Hij heeft de juiste mentaliteit meegebracht naar de Tour", vertelde Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) voor de start van de vierde Tour-etappe aan Sporza.

  "Dat geldt ook voor Edward Theuns. Hij is niet zo snel als Cavendish, Kittel of Greipel, maar hij heeft het de voorbije dagen heel goed gedaan."

  "Het ligt voor de hand dat zij de toekomst zijn. Wij helpen hen en doen wat we kunnen. Ze zijn gemotiveerd en dat doet ons oude rakkers goed."

  Cancellara werkte de voorbije dagen hard voor Theuns tijdens de sprintvoorbereiding. Heeft de Zwitser tijdens zijn laatste Tour nog persoonlijke ambities?

  "Ik bekijk het dag per dag. Ik wil op mijn fiets blijven zitten en heelhuids aankomen. Als er een kans komt, dan wil ik die grijpen. Ik zeg geen neen tegen een ritzege. Maar als dat niet lukt, dan is dat het einde van de wereld niet. Ik hoef niets te bewijzen."