• home
 • video
 • pas verschenen

  Australiër Canty wint op Sonntagberg, Eibegger is nieuwe leider

  Veel volk op de Sonntagberg, de aankomst van de derde rit.

  De Australiër Brendan Canty (Drapac) heeft de derde rit in de Ronde van Oostenrijk op de top van de Sonntagberg gewonnen. Het was de eerste profzege voor de 24-jarige. Thuisrijder Markus Eibegger (Team Felbermayr) werd tweede en pakte de leiderstrui over van de Italiaan Andrea Pasqualon.

  In ideale weersomstandigheden kon het peloton de rit door Niederösterreich afwerken. Met Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) was er een Belg mee met de vlucht van de dag: Mrozek, Vanotti, Perez en Rybalkin waren zijn metgezellen.

  In het peloton werkten Roompot, Team Roth en Felbermayr om de vlucht binnen te perken te houden. Op 35 kilometer van de finish moest Rybalkin vooraan de rol lossen. Twee minuten hadden de vier overblijvers nog, maar 25 kilometer verder was ook hun verhaal ten einde.

  Een compact peloton begon aan de slotklim van 3,5 kilometer. Pieter Weening ging als eerste aan, maar botste op een counter van Canty. Die boekte zijn eerste profzege, al was hij wel al beste jongere in de Ronde van Oman.

  Tien seconden na Canty slaagde Eibegger erin tweede én leider te worden. De Pool Marek Rutkiewicz mocht mee op het podium. Morgen is de koninginnenrit in Oostenrijk met de Grossglockner. Liefst 3.957 hoogtemeters moeten overwonnen worden.