• home
 • video
 • pas verschenen

  Argentijnse bondscoach Martino stapt 30 dagen voor Rio op

  De clubs weigeren hun spelers af te staan aan Martino voor de Spelen.

  De Argentijnse bondscoach Gerardo Martino is opgestapt door de institutionele crisis binnen de Argentijnse bond én de problemen om spelers te selecteren voor de Spelen in Rio.

  Martino stond sinds augustus 2014 en de verloren WK-finale aan het roer van Argentinië, waarmee hij zelf twee keer de Copa America-finale verloor: in 2015 en 2016 telkens na strafschoppen van Chili.

  De laatste keer, eind vorige maand, kwam keihard aan bij Messi, die meteen zijn afscheid van de nationale selectie aankondigde.

  De voorzitter van het Argentijns Olympisch Comité, Gerardo Wertheim, had kort voor het ontslag van Martino bekendgemaakt dat "de situatie heel complex is en dat er 50 procent kans was" dat Argentinië niet zou deelnemen aan het olympische voetbaltoernooi.

  Martino werd geconfronteerd met de weigering van de clubs om hun spelers vrij te geven voor de olympische ploeg. Hij klaagde dat dat zijn werk als bondscoach bijna onmogelijk maakte. Op 30 dagen van de Spelen moet Argentinië op zoek naar een nieuwe coach.