• home
 • video
 • pas verschenen

  Zweed Eriksson fluit Portugal-Wales, Italiaan Rizzoli Duitsland-Frankrijk

  De Zweed Eriksson (42) en de Italiaan Rizzoli (44) zijn de refs voor de halve finales.

  De UEFA heeft de scheidsrechters voor de halve finales bekendgemaakt. De Zweed Eriksson (42) doet woensdag Portugal-Wales in Lyon, de Italiaan Rizzoli (44) donderdag Duitsland-Frankrijk in Marseille.

  Eriksson kreeg op dit EK al twee groepswedstrijden voorgeschoteld: Turkije-Kroatië (0-1) en Rusland-Wales (0-3). Rizzoli leidde Engeland-Rusland (1-1) en Portugal-Oostenrijk (0-0) in de groepsfase en kreeg ook al de achtste finale Frankrijk-Ierland (2-1).

  Wie zondag de finale in het Stade de France in Parijs mag reguleren, is nog niet bekend. Er wordt gedacht aan de Engelsman Mark Clattenburg, die ook België-Italië floot. De Nederlander Björn Kuipers is het alvast niet: onze noorderbuur kreeg vandaag te horen dat hij naar huis moet.