• home
 • video
 • pas verschenen

  Tuur Dierckx verlaat Club en trekt naar Antwerp

  Dierckx verhuist naar Antwerp.

  Club Brugge ziet een van de chouchous van de fans vertrekken, Tuur Dierckx. "Ik wil elke week spelen en daarom verhuis ik naar Antwerp", zegt hij.

  Tuur Dierckx heeft een beslissing over zijn toekomst gemaakt. De vinnige flankaanvaller kon zijn contract bij Club verlengen en was in beeld bij enkele eersteklassers. Maar hij kiest nu voor een avontuur in 1B, bij Antwerp.

  "Na lang nadenken heb ik beslist om mijn contract bij Club Brugge niet te verlengen en te vertrekken naar Antwerp", zegt de 21-jarige Dierckx in een brief aan de Club-fans op Twitter.

  "Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik elke week aan spelen moet toekomen om de volgende stap in mijn carrière te zetten. Dat verklaart mijn keuze."

  "Het is heel moeilijk om afscheid te nemen van Club Brugge na acht fantastische jaren. Ik heb mijn droom kunnen waarmaken om profvoetballer te worden, met de steun van jullie (de fans)."

  "Ik haalde veel moed en kracht om door te zetten uit jullie onvoorwaardelijke steun. Die hielp me, zeker als het wat minder ging en ik niet speelde of buiten de kern viel."

  Antwerp miste vorig seizoen de promotie naar de hoogste klasse, maar doet volgend seizoen in 1B zeker weer een gooi naar de titel. Het haalde onder anderen ook al Jordan Remacle.