• home
 • video
 • pas verschenen

  Theuns: "Veel meer dan naast die mannen komen zat er niet in"

  Theuns reed opnieuw naar een vijfde plaats.

  Edward Theuns toonde zich vandaag opnieuw met een knappe sprint. De Trek-renner kon in de slotfase rekenen op een uitstekende Fabian Cancellara en reed uiteindelijk naar een mooie vijfde plaats. "Ik verloor wat snelheid in de bocht en veel meer dan naast die mannen komen zat er niet in."

  Edward Theuns toonde zich alweer als beste Belg in de sprint. De 25-jarige Gentenaar reed voor de tweede keer in deze Tour naar een vijfde plaats.

  "De ploeg was echt goed in die laatste 25 kilometer, ik probeerde eruit te komen, maar uiteindelijk moet ik toegeven dat ik iets te kort kwam."

  Theuns, die vanochtend nog de schoenen van Jasper Stuyven inkleurde, werd in de laatste kilometers gepiloteerd door Fabian Cancellara. "Hij gaf me een tikje op de poep en we snelden in één ruk naar voor. Het is echt een machtig gevoel om zo aan zijn wiel te kunnen zitten."

  De sprint zelf verliep toch iets hectischer dan gedacht. "Ze kwamen plots van alle kanten. Ik had me aan het wiel van Sagan gezet, maar in de laatste bocht raakte ik een toeschouwer. Hierdoor verloor ik wat snelheid en die kwam ik in de laatste meters tekort om er echt goed uit te komen."

  Over Cancellara: "Hij heeft het wel voor de Young Belgians"

  Theuns kon in de slotkilometers rekenen op het uitstekende werk van Fabian Cancellara. "Het is jammer dat hij stopt, want het is fantastisch om met hem samen te rijden. Fabian is een echte leider en ik kreeg al heel wat tips. Hij heeft het wel voor de "Young Belgians" in de ploeg."