• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan en Eisel stellen veiligheid aan de kaak: "Sommige renners zijn zotten"

  Sagan: "Sommigen rijden rond alsof ze hun leven beu zijn."

  "De koers is niet meer te vergelijken met toen ik hier vijf jaar geleden debuteerde." Peter Sagan was gisteren in de nasleep van zijn overwinning niet mals voor zijn collega-renners. Bernhard Eisel (Dimension Data) ondersteunde vandaag de verklaringen van de wereldkampioen.

  "Sommigen rijden rond alsof ze hun leven beu zijn", sneerde Peter Sagan gisteren in een interview. De wereldkampioen laakte het gedrag van een aantal renners en vindt dat het respect binnen het peloton soms ver zoek is.

  "Overal gebeuren er domme valpartijen. Ik weet niet wat er allemaal veranderd is, maar als je vroeger iets mispeuterde, kreeg je een drinkbus achter je hoofd geslingerd. Nu fietsen er een aantal renners rond als halve zotten."

  Ouderdomsdeken Bernhard Eisel (Dimension Data) staat de mening van de wereldkampioen bij. "Het zijn vooral de ploegtactieken in de finale die de boel verzieken. Enerzijds zijn er de sprintersploegen die rijden om de ontsnapping in te lopen en anderzijds hebben we de klassementsploegen die er alles aan doen om hun kopmannen vooraan te houden."

  "Al die ploegen rijden dan schouder aan schouder waardoor de weg voor andere renners geblokkeerd wordt. Gisteren moest ik me nog bijna letterlijk een weg naar voor knokken om gewoon nog even op kop te kunnen rijden."

  "Ik weet niet hoe we dit oplossen, dit is nu eenmaal het moderne wielrennen. Misschien moeten we eens leren beseffen dat we allemaal samen over dezelfde weg moeten. Op die manier kunnen de renners met verschillende doelen elkaar onderling helpen, in plaats van anderen de gracht in te rijden."

  Ook Marcel Kittel schaart zich in het kamp Eisel-Sagan: