• home
 • video
 • pas verschenen

  Rosberg: "Ik voel me goed bij Mercedes en hoop hier te blijven"

  De wagen van Nico Rosberg na de crash.

  Formule 1-rijder Nico Rosberg blijft onderhandelen met Mercedes over een nieuw en langdurig contract. De crash met teammaat Lewis Hamilton tijdens de GP van Oostenrijk verandert daar niets aan, zo zegt Rosberg. "Ik voel me hier nog altijd thuis. Dit is mijn racefamilie."

  Tijdens de Grote Prijs van Oostenrijk kwam WK-leider Nico Rosberg onzacht in aanraking met ploegmaat Lewis Hamilton.

  Het kostte hem de overwinning en wakkerde de geruchten over een mogelijke overstap naar Ferrari opnieuw aan. Mercedes-teambaas Toto Wolff ontkent evenwel dat de aanrijding een (negatieve) invloed heeft op een mogelijke contractverlenging.

  "De clash tussen Hamilton en Rosberg was een "hersenloze actie"", zegt Wolff, die de crash tussen de twee titelrivalen duidelijk veroordeelt. "Maar een contractverlenging is een beslissing op lange termijn en staat los van dit race-incident."

  "Ik hoop hier in de toekomst te kunnen blijven"

  Terwijl Hamilton al zeker is van een contract tot 2018, is de toekomst van Rosberg dus nog onzeker. Gerhard Berger, de zaakwaarnemer van de Duitser, bevestigt dat er nog geen akkoord is met Mercedes over een verlengd verblijf.

  Toch maakte Rosberg al duidelijk dat hij graag bij de Duitse renstal wil blijven. "Ik voel me goed bij Mercedes. Dit is mijn racefamilie en dus hoop ik hier ook in de toekomst te kunnen blijven."

  "Het incident met Hamilton van afgelopen zondag zal mijn beslissing niet veranderen. Ik had de overwinning binnen handbereik en verloor alsnog. Dat is ongelooflijk hard en teleurstellend, maar ik denk enkel aan vandaag. Ik verloor een race en Hamilton won, that's it."

  Filmpje: