• home
 • video
 • pas verschenen

  Real Madrid, Barcelona en vijf andere clubs moeten staatssteun terugbetalen van EU

  Real Madrid en Barcelona profiteerden in het verleden van de staatssteun.

  Na een langdurig onderzoek heeft de Europese commissie zeven Spaanse clubs opgedragen illegale staatssteun terug te betalen.

  De Europese commissie startte enkele jaren geleden een onderzoek naar de staatssteun die zeven Spaanse clubs in het verleden ontvangen hebben. De betrokken clubs zijn Real Madrid, Barcelona, Valencia, Bilbao, Osasuna, Elche en Hercules.

  De conclusie van het onderzoek is dat bepaalde staatssubsidies in strijd zijn met de principes van eerlijke competitie binnen de EU. Als een gevolg daarvan moeten vier clubs, waaronder Barcelona en Real Madrid, een beperkt bedrag aan achterstallige belastingen betalen. Het gaat om bedragen van 0 tot 5 miljoen euro.

  Real Madrid moet ook 18,4 miljoen euro betalen aan de stad Madrid voor een stuk grond dat het verkocht aan een te hoge prijs. Valencia, Hercules en Elche moeten nog achterstallige rentes betalen voor illegale bankgaranties die ze kregen.

  Door de bankgaranties konden de clubs geld lenen aan voordeligere voorwaarden. Voor Valencia gaat het om een bedrag van 20,4 miljoen euro, Voor Hercules om 6,1 miljoen en voor Elche om 3,7 miljoen euro.