• home
 • video
 • pas verschenen

  Peeters: "Kittel is vandaag niet op zijn waarde gekopt"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Marcel Kittel speelde geen hoofdrol in de tweede massasprint van deze Ronde van Frankrijk. "Maar een sprinter die verloren heeft, is nog meer gebrand op revanche", voorspelt zijn ploegleider Wilfried Peeters.

  In 2004 kon de toenmalige QuickStep-ploeg met Tom Boonen zegevieren in Angers, vandaag beleefde de Belgische ploeg met Marcel Kittel de sprint vanop de tweede rij. De Duitse sprinter werd pas zevende.

  "We kwamen vandaag te vroeg", analyseert ploegleider Wilfried Peeters de sprint. "Net voor de laatste kilometer was het aan Richeze en Sabatini. Dan weet je dat je een mannetje te weinig hebt."

  "Marcel zat te ver bij de laatste bocht, die heel belangrijk was. Daar is het foutgelopen."

  Zal deze nieuwe sprintnederlaag in het kopje van Kittel spelen? "Hij is niet geklopt op zijn waarde, hij zat slecht gepositioneerd in de laatste bocht. En een sprinter die verloren heeft, is nog meer gebrand op revanche."

  Lefevere: "Misschien zijn we een beetje te nerveus"

  "Er is niks gebeurd", baalde ploegmanager Patrick Lefevere na de etappe. "Onze jongens vinden elkaar niet. Richeze en Sabatini zaten te vroeg op kop. Dat konden ze nooit houden, zoiets bestaat niet."

  "Misschien zijn we een beetje te nerveus. Er moet gepraat worden en er moet gerekend worden op de automatismen uit de Giro. We hebben nog altijd een goeie trein."