• home
 • video
 • pas verschenen

  Moment van Michel: "Zeg nooit na zo'n prangende sprint dat iemand wint"

  José zei: "Greipel wint!"

  Het was even wachten op de uitslag, maar uiteindelijk mocht Mark Cavendisch toch de overwinning vieren. Voor Michel Wuyts was de prangende ontknoping dan ook het moment van deze etappe. "Zeg op zo'n moment nooit dat iemand wint."

  "Eigenlijk duurt mijn moment vandaag vier uur. Ik ben gelukkig dat ik over heel wat ervaring beschik om te weten dat ik de dingen moet spreiden. Ik ben dan ook mijn collega's bij de start dankbaar. In zo'n rit kan ik 13 interviews wel gebruiken."

  "Gelukkig kwam er aan het eind van die vier lange uren een prangende sprint. Het is dan gevaarlijk om te zeggen: "Die wint!" In de Ronde van Vlaanderen 2001 dacht ik dat Erik Dekker gewonnen had, maar op de finishfoto zag je uiteindelijk dat Bortolami de opkomende Dekker één centimeter achter zich gehouden had."

  "Je mag natuurlijk wel zeggen: "Naar mijn gevoel wint die..." Maar José zei "Greipel!" En dan zeg ik: "Laten we ons gezond verstand gebruiken en dat niet doen.""

  Bekijk hieronder nog eens de slotkilometer:

  Video player inladen ...