• home
 • video
 • pas verschenen

  Marathonloper Caelen stapt naar rechter voor olympisch ticket

  Florent Caelen liep in 2015 sneller dan El Hachimi.

  Marathonloper Florent Caelen heeft een advocaat in de arm genomen om toch nog naar Rio te mogen. Abdelhadi El Hachimi plaatste zich gisteren voor de Spelen met een persoonlijk record in de marathon van Brisbane, maar volgens Caelen komt zijn nieuwe tijd te laat voor een olympische selectie.

  Het Belgisch Olympisch Comité (BOIC) moet op 11 juli zijn driekoppige selectie doorsturen voor de marathon in Rio. De drie marathonlopers met de sterkste tijd zijn zeker van een olympisch ticket.

  Koen Naert (2u10'31"), Willem Van Schuerbeeck (2u12'49") en Florent Caelen (2u12'51") waren de drie namen die in aanmerking kwamen, maar gisteren nestelde Abdelhadi El Hachimi zich nog tussen de kandidaten met een persoonlijk record in de marathon van Brisbane (2u10'35").

  Florent Caelen valt zo uit de boot, maar gaat daar niet mee akkoord. De KBAB had immers aangekondigd dat het zijn definitieve selectie al zou maken op 30 april.

  "Maar in mei pasten ze hun selectiedatum aan naar 11 juli, de dag dat alle olympische selecties binnen moeten zijn", zegt de advocaat van Caelen. "Zo krijgen de atleten nog een kans om zich te kwalificeren tot 10 juli."

  Vrijdag buigt de rechter zich over de zaak, zodat er tijdig een uitspraak is voor de definitieve selectie doorgestuurd moet worden.