• home
 • video
 • pas verschenen

  Löw voor wedstrijd tegen Frankrijk: "Er is geen absolute favoriet"

  Joachim Löw kijkt uit naar de halve finale tegen Frankrijk.

  Donderdag strijden Frankrijk en Duitsland voor een plek in de finale van Euro 2016. De Duitse bondscoach Joachim Löw blikt vooruit en is zeer lovend over het gastland. "Frankrijk is een erg dynamische en sterke ploeg. Ze zijn voor mij altijd een favoriet geweest."

  De Duitse bondscoach verwacht een evenwichtige wedstrijd tegen de Fransen donderdagavond. Van een absolute favoriet is volgens hem geen sprake.

  "Frankrijk heeft in zijn kwartfinale tegen IJsland een zeer goede match gespeeld. Ze hadden met drie nipte zeges wat moeite om in het toernooi te komen, maar hebben door de 5-2-overwinning tegen de IJslandse vikings uit het noorden heel wat vertrouwen getankt", zo begint Löw zijn relaas.

  "Voorin hebben ze met Giroud, de kleine Payet en Griezmann heel wat kwaliteit rondlopen. En met spelers als Coman en Martial zit er voldoende concurrentie op de bank. Bovendien spelen ze thuis, wat toch een enorm voordeel is"

  Een eitje zal het dus zeker niet worden tegen de Fransen. Duitsland mist bovendien enkele basisspelers. Verdediger Hummels is geschorst en zowel Khedira als Gomez moet geblesseerd afhaken. Die laatste is zelfs out voor de rest van het toernooi.

  Toch is er voor Löw geen absolute favoriet. "Een aantal spelers wordt noodgedwongen vervangen, maar voor de wedstrijd verandert dit niets. Net als tegen Italië staan er twee teams tegenover elkaar met een duidelijke speelstijl. Het wordt een directe confrontatie tussen twee ploegen en daar hou ik van", besluit de Duitser.