• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel: "Ik maakte één kleine fout"

  "Ik reed iets te lang te groot."

  Het was even wachten op de definitieve uitslag, want zowel Mark Cavendish als André Greipel leken allebei aanspraak op de zege te maken. Greipel was uiteindelijk degene die het strijdtoneel teleurgesteld moest verlaten. "Ik reed een goeie sprint, maar maakte een klein foutje."

  De 33-jarige Duitser legde na afloop van de etappe de schuld bij zichzelf. "Het was op het laatste moeilijk om samen te blijven, maar Jürgen Roelandts kon me uiteindelijk nog in een goede positie afzetten. Toen ik aanging, heb ik de fout gemaakt om te lang met een te groot verzet te rijden."

  "Mijn benen waren aan het eind helemaal verzuurd en dat is wat ik tekort kwam. Het was heel krap en het is dan ook jammer dat het vandaag niet gelukt is. Maar goed, als je met één centimeter verliest, moet je de moed niet opgeven. Morgen gaan we opnieuw voor winst."

  Over de prestatie van Mark Cavendish was de Lotto-Soudal-renner helemaal niet verrast: "Hoeveel etappes heeft Mark hier al gewonnen, 28? Dat zegt genoeg, met Cavendish moet je altijd rekening houden."

  Video player inladen ...