• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin moet nog even wachten op een top 10-plek

  Goffin moet nog wat wachten op zijn entree in de top 10.

  David Goffin heeft voor de tweede keer een kans laten liggen om de top 10 van de wereld binnen te duiken. Op Roland Garros snoepte Dominic Thiem hem die plek op het laatste moment af, nu steekt Jo-Wilfried Tsonga stokken in de wielen.

  David Goffin had natuurlijk zijn entree in de top 10 van de wereld zelf in de hand. Had hij Raonic verslagen, had hij een grote stap gezet om als eerste Belg bij de beste 10 spelers van de wereld te horen. Door de uitschakeling in de 1/8e finales blijft hij wellicht elfde op de ATP-lijst.

  Goffin was virtueel Gasquet gepasseerd en had een top 10-plaats in het verschiet. Maar Tsonga, nu nog ATP-12, zal genoeg punten rapen om haasje-over met de Belg te spelen.

  Als het tegenvalt, kan Goffin zelfs nog wat zakken. Marin Cilic (ATP-13) moet dan wel met topper Roger Federer afrekenen of Sam Querrey (ATP-41) of Lucas Pouille (ATP-30) moeten het toernooi winnen.

  Een volgende kans voor Goffin om de top 10 in te duiken dient zich aan van 25 tot 31 juli in het toernooi van Toronto.