• home
 • video
 • pas verschenen

  De Cauwer: "Voeckler de strijdlust? Het zou niet mogen tellen"

  Voeckler (archieffoto) ontving opvallend genoeg de prijs voor de strijdlust.

  Een van de weinige lichtpunten in een verder saai etappe was de ontsnapping van Armindo Fonseca. De verrassing was dan ook groot toen niet hij, maar Thomas Voeckler met de prijs voor de strijdlust ging lopen.

  Armindo Fonseca (Fortuneo) was lange tijd de enige renner die voor wat animo zorgde in de etappe naar Angers. Op iets meer dan zestig kilometer van de aankomst kwam er dan toch respons vanuit het peloton. Thomas Voeckler demarreerde en vervoegde Fonseca vooraan de wedstrijd.

  Toen plots bleek dat niet Fonseca, maar Voeckler met de prijs voor de strijdlust ging lopen, was de ontstelling groot. Ook Tour-commentator José De Cauwer kon weinig sympathie opbrengen voor de keuze van de organisatie.

  "Ik voelde het een beetje aankomen. Het is die naam Voeckler, het zou eigenlijk niet mogen tellen. Men wil hem zo graag nog eens op dat podium, ik denk dat ze zich bij de organisatie daardoor hebben laten verleiden."

  "De ploeg van Fonseca mocht al eens op het podium komen en Voeckler is hier een van de populairste renners. Die komt hier dan enkel de laatste twee uur kleuren en dan trapt men daarin. Of ze zijn gewoon blij dat ze hem nog eens op het podium kunnen presenteren."

  Bekijk hieronder nog eens het bewuste fragment:

  Video player inladen ...