• home
 • video
 • pas verschenen

  Bestuurder van auto Malanda buiten vervolging gesteld

  Junior Malanda kwam op 10 januari 2015 om het leven.

  Anthony D'Alberto, de man die aan het stuur zat tijdens het auto-ongeval waarbij belofte-international Junior Malanda vorig jaar om het leven kwam, is door de Duitse rechtbank buiten vervolging gesteld. Hij moet wel een kleine schadevergoeding betalen.

  In januari vorig jaar kwam Junior Malanda om het leven bij een auto-ongeval op de A2 nabij het Duitse Porta Westfalica. De voetballer droeg geen gordel, werd uit de auto geslingerd en was op slag dood.

  Het Duitse parket achtte de bestuurder van de Volkswagen Touareg, overigens de beste vriend van Malanda, verantwoordelijk en vervolgde wegens onvrijwillige doodslag.

  De ouders van Malanda vergezelden D'Alberto in de rechtzaal. Hij gaf toe dat hij te snel reed op een nat wegdek, maar volgens een Duitse rechtbank was er geen sprake van een zware snelheidsovertreding en stelt hem dus buiten vervolging.

  Volgens de rechter was de 21-jarige voetballer al genoeg gestraft door de dood van zijn vriend. Ook de ouders van Malanda vroegen niet om een zware straf. Hij moet wel 4.000 euro betalen aan de familie van Malanda.