• home
 • video
 • pas verschenen

  Bale: "Portugal-Wales is meer dan Ronaldo tegen Bale"

  Gareth Bale is ambitieus: "We willen het EK winnen."

  Portugal-Wales is woensdagavond de eerste halve finale op het EK. Het is meteen ook een confrontatie tussen Cristiano Ronaldo en Gareth Bale, ploegmaats bij Real Madrid. "Cristiano is een geweldige speler, maar wij gaan uit van onze eigen sterkte", zegt Bale.

  Gareth Bale waarschuwt dat de wedstrijd méér is dan een duel tussen hemzelf en Cristiano Ronaldo. "Het gaat over twee landen die in de halve finales staan. Elf spelers tegen elf spelers, niet één tegen één", vertelt de sterkhouder van Wales.

  "Cristiano is een geweldige speler, maar wij proberen uit te gaan van onze eigen sterkte. Wij houden geen rekening met de tegenstander. Het gaat erom hoe wij presteren als ploeg."

  Er wordt al eens gesuggereerd dat Bale en Ronaldo het niet zo goed met elkaar kunnen vinden, maar dat wordt door de Welshman ontkracht. "We komen heel goed overeen en we spelen graag met elkaar. Cristiano is een fantastische voetballer. Iedereen weet waartoe hij in staat is."

  Wales stond nog nooit in de halve finales van een EK. "Toch hebben we vanaf het begin geloofd in onze kansen. We zijn niet naar hier gekomen als toerist. We hebben een doel en onze ultieme ambitie is om het toernooi te winnen", zegt Bale.