• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dit is geen zaak Courtois-Wilmots, maar Thibaut heeft als enige nek uitgestoken"

  Thibaut en Thierry Courtois tijdens de EK-voorbereiding in Genk.

  In een EK-column voor de krant Het Belang van Limburg is Thierry Courtois, vader van doelman Thibaut, tussen de lijnen scherp voor de Rode Duivels. Hij verdedigt ook de reactie van zijn zoon. "Hij wil het hoogste haalbare met de nationale ploeg bereiken en als je dan een gouden kans als deze krijgt, moet je die grijpen."

  Doelman Thibaut Courtois kon de EK-uitschakeling van België moeilijk verkroppen. Na de match tegen Wales ging hij in de kleedkamer in de clinch met bondscoach Marc Wilmots. Op vraag van Vincent Kompany was er in de interviews achteraf geen openlijke kritiek te horen bij de spelers, maar een goede verstaander merkte meteen het ongenoegen bij Courtois.

  Ook vader Thierry Courtois is scherp voor de Belgen. "Het zal nog wel even duren voor ik dit verteerd heb. Moeten we blij zijn omdat we de kwartfinales gehaald hebben? Misschien wel. Maar als je de loting erbij neemt, is de logische conclusie dat we in de finale moesten geraken."

  "Hebben we er alles aan gedaan om die finale te halen? Waarschijnlijk niet. Daarom mogen we terecht ontgoocheld zijn..."

  "Akkoord we moesten het met een nooddefensie doen tegen Wales en dat zal zeker een rol gespeeld hebben. Maar het meest frustrerende vind ik dat wij het telkens moeilijk hebben gekregen tegen Italië, in de oefenmatch tegen Finland en ook in de EK-kwalificatiematchen tegen Wales. Toch werd er geen oplossing gevonden, ook nu niet."

  "Het zat Thibaut na de wedstrijd dan ook hoog. Hij beseft dat de Rode Duivels een gouden kans hebben laten liggen. Hij is een geboren winnaar, die moeilijk tegen zijn verlies kan."

  "Thibaut stak als enige zijn nek uit"

  "Weet je, dit is geen zaak van Thibaut Courtois tegen Marc Wilmots. Hij heeft ook geen schrik om zijn plaats in de ploeg te verliezen. Maar Thibaut heeft wel als enige zijn nek uitgestoken. Hij kan kan voor de spiegel gaan staan. Hij wil het hoogste haalbare met de nationale ploeg bereiken en als je dan een gouden kans als deze krijgt, moet je die grijpen."

  "Het is frustrerend dat er te weinig overleg werd gepleegd en dat anderen achteraf licht over het verlies gaan. De volgende keer beter-attitude geeft mij de indruk dat we te weinig winnaars in onze nationale ploeg hebben."

  "Versta me niet verkeerd. Thibaut kan zeker nog met Marc Wilmots door dezelfde deur. Hij waardeert hem ook. Maar ik hoop net zo hard als hij dat er nu lessen getrokken worden", besluit vader Courtois.