• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Contador gaat weer tegen asfalt en verliest 48 seconden

  Voor Alberto Contador is de Ronde van Frankrijk niet goed begonnen. De schaduwfavoriet viel twee keer in het openingsweekend. In het klassement volgt de Spanjaard al op 48 seconden van Chris Froome.

  Vandaag: gevallen met Tony Martin

  Op zo'n 60 kilometer van de finish gaat een deel van het peloton tegen het asfalt. Alberto Contador is een van de slachtoffers.

  "Ik ben achter Tony Martin gevallen. Die verloor de controle over zijn stuur", legt Contador uit. "Ik heb er nog alles aan gedaan om het verlies tot een minimum te beperken, maar dat is toch best groot." 48 seconden om precies te zijn op Chris Froome.

  Video player inladen ...

  Gisteren: uitgeschoven tegen verkeerseiland

  In de openingsrit schoof Alberto Contador gisteren weg op het asfalt. De tweevoudige Tourwinnaar (2007 en 2009) knalde op een verkeerseiland. Hij liep schaafwonden op en zijn rechterschouder bloedde hevig.

  "Niet de beste manier om aan de Tour te beginnen, maar gelukkig ben ik hier nog", bleef Contador optimistisch.

  "Achterstand is niet enige probleem"

  Hoe schat Alberto Contador nu zijn kansen in na twee valpartijen? "De achterstand is niet het enige probleem", vertelt hij, "maar ook de reactie van mijn lichaam, dat geraakt is."

  "Ik bekijk het nu dag per dag. Niet meer vallen, is nu de boodschap. En dan zullen we zien hoe ik me de laatste week voel in de Pyreneeën."

  In het klassement staat Contador na twee ritten op de 62e plaats, op 1'02" van leider Peter Sagan en op 48 seconden van nummer vijf Chris Froome.