• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ik heb niet voluit kunnen sprinten"

  Van Avermaet werd achtste in de rit naar Cherbourg.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Een duidelijk ontgoochelde Greg Van Avermaet werd achtste in de tweede rit in de Tour. Nochtans had hij deze rit vooraf met stip aangeduid. "Ik sprintte vanop de tweede rij en maakte geen kans meer."

  Greg Van Avermaet zat in de slotfase goed vooraan, maar raakte in de sprint ingesloten, waardoor hij geen aanspraak meer kon maken op de dagzege. "Ik ben vooral ontgoocheld dat ik niet alles heb kunnen geven", vertelt de BMC-renner aan Sporza.

  “Ik zat perfect op de laatste klim, net achter Kreuziger die tempo maakte, maar toen viel het stil en kwamen de anderen opzetten. Ik probeerde dan Rodriguez te volgen, maar die zette zich meteen neer, waardoor ik ingesloten geraakte.”

  “Als ik voluit mee had kunnen sprinten, dan had ik kunnen leven met een tweede of een derde plaats, maar nu sprint ik vanop de tweede rij en maakte ik geen kans meer.”

  “De sprint was lastig genoeg en was me eigenlijk op het lijf geschreven. Iedereen zat ook op zijn limiet, maar het is dus niet gelukt. Ik ben vooral ontgoocheld dat ik niet alles heb kunnen geven. Er zijn nog een aantal ritten waar ik kans maak op de zege, maar dit was mijn beste kans."