• home
 • video
 • pas verschenen

  Tinkov in de wolken: "Zelfde gevoel als toen ik in Siberië won"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Vreugde en verdriet in het kamp van Oleg Tinkov: Peter Sagan won de rit en pakte de gele trui, Alberto Contador verloor 48 seconden. "Ik ben trots en ik blijf geloven in Contador."

  “Ik ben mijn stem gedeeltelijk kwijt", vertelde Oleg Tinkov na de sprintzege van Peter Sagan aan Sporza. "Het was zeer emotioneel. Het is de eerste keer dat Sagan de gele trui pakt. Zoiets overkomt je maar één keer. Ik had nu hetzelfde gevoel als 30 jaar geleden, toen ik in Siberië ritten won.”

  "Ik ben trots. Dit is de reden waarom ik hier ben, de reden waarom ik sponsor ben van dit team.” Tinkov keert voorlopig nog niet terug op zijn beslissing om te stoppen als ploegsponsor. “Voorlopig geniet ik van de Tour."

  "Laat mij verder genieten en ik wil Contador de Tour zien winnen. Ik neem pas een beslissing als dat gebeurt. Overwinningen en de emoties die daarmee gepaard gaan, houden me gemotiveerd om in het wielrennen te blijven."

  Tinkov zag kopman Contador vandaag kostbare tijd verliezen, maar wanhoopt niet. “Het zijn slechts 40 seconden, ik denk niet dat dit het verdere verloop van de Tour zal bepalen. Ik blijf geloven in Contador, hij is een vechter. Ik denk nog steeds dat hij de Tour kan winnen."

  "Hij kan deze week gebruiken om te herstellen en om er dan volledig te staan in de tweede en derde week. In de Giro van 2015 kwam hij ook zwaar ten val, maar uiteindelijk was hij wel de eindwinnaar. Er is dus nog niks verloren."

  "Sagan? Volgens mij heeft hij nog nergens getekend"

  Het contract van Peter Sagan loopt na dit seizoen af, maar Tinkov kent de plannen van zijn wereldkampioen niet. “Ik weet niet waar hij volgend jaar zal rijden, volgens mij heeft hij ook nog nergens getekend."

  "Ik zou het je vertellen als ik wel op de hoogte was. Nu wil iedereen hem. Misschien moet Vinokoerov toch eens nadenken om hem een contract aan te bieden.”