• home
 • video
 • pas verschenen

  Theuns over ploegmaat Stuyven: "We liggen op een vruchtbare kamer"

  Theuns en Stuyven samen op training.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  In de openingsetappe pakte Edward Theuns (Trek-Segafredo) de witte trui, in de rit van vandaag pakt ploegmaat Jasper Stuyven de bollentrui. "Erg jammer dat hij vlak voor de finish gegrepen werd."

  Edward Theuns beleefde een lastige namiddag. "Ik heb geprobeerd om me zo goed mogelijk te plaatsen en zat goed vooraan in het peloton, maar het ging het te rap voor mij", legt Theuns uit aan Sporza.

  De renner van Trek-Segafredo is na vandaag ook de witte trui kwijt. "Ik wist dat het niet makkelijk ging zijn om die trui te behouden. Ik wou gewoon mijn best doen vandaag, om zo ook de witte trui te verdedigen, maar de slotklim was te lastig voor mij. Dat is geen ramp."

  Theuns kon via zijn oortje de prestatie van Jasper Stuyven volgen. "Het was erg spannend. De ploegleiding was voortdurend Jasper aan het aanmoedigen. Erg jammer dat hij vlak voor de finish gegrepen werd, maar gelukkig werd hij wel beloond met de bollentrui en de prijs voor de strijdlust. Dat was een mooie troost."

  Theuns en Stuyven liggen tijdens deze Tour samen op de kamer. "We hebben blijkbaar een vruchtbare kamer. Het kan alleen maar goed zijn voor de ploeg."