• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuyven: "Steile stuk van laatste klimmetje was er te veel aan"

  Stuyven werd voor zijn aanvalsdrift met de bollentrui beloond.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Tour-debutant Jasper Stuyven kon het peloton bijna een peer stoven met een zeer straf nummertje. "Natuurlijk heb ik aan Kuurne-Brussel-Kuurne gedacht, maar ik wist wat er nog moest komen. Het steile stuk van dat laatste klimmetje was er een beetje te veel aan", zegt Stuyven, die wel de nieuwe bergkoning is.

  Jasper Stuyven werd op 450 meter van de aankomst gegrepen. "450 meter is niet lang, maar toch te lang", reageerde Stuyven bij Sporza. "Ik heb het geprobeerd, maar dat steile stuk van het laatste klimmetje was er te veel aan."

  "Het was al een pittige dag geweest en ik voelde daar dat het moeilijk zou worden. Ik geloofde er in, zeker bij mijn versnelling op 10 kilometer van het einde."

  "Van de laatste 5 kilometer hadden we videobeelden gezien. Dat eerste stuk was iets voor mij, want daar kon ik goed blijven draaien. Maar dan was er dat steile stuk."

  "Natuurlijk heb ik aan Kuurne-Brussel-Kuurne gedacht", zegt Stuyven, die in het openingsweekend wel zijn solo kon afronden. "Maar ik wist wat er vandaag nog moest komen. Ik geloofde erin, maar dit is een sterk peloton."

  Was Stuyven vanmiddag met dit plan vertrokken? "Ik reed niet de hele dag met dit plan, maar ik vroeg me wel af wie in het peloton zou rijden. BMC heeft Van Avermaet wel, maar mikt toch op een klassement. En de andere ploegen zouden misschien naar elkaar kijken."

  "Bergtrui? Ik ben nu toch vooral ontgoocheld"

  Jasper Stuyven mocht toch nog op het podium om de bolletjestrui aan te trekken. "Dat is een mooie troostprijs, maar momenteel ben ik toch vooral ontgoocheld. Dit was een heel grote kans."

  "Of ik die trui zal verdedigen? Daar ben ik nu totaal niet mee bezig. Op papier zou ik die trui twee ritten kunnen houden, maar dat zal ik vanavond nog eens moeten bekijken."