• home
 • video
 • pas verschenen

  Schurter wint vijfde wereldtitel mountainbike, Luyten beste Belg

  Nino Schurter mag de regenboogtrui nog een jaartje langer showen.

  De Zwitser Nino Schurter heeft zichzelf in Nove Mesto (Tsjechië) opgevolgd als wereldkampioen cross-country mountainbike. Jeff Luyten kroonde zich als 30e tot beste Belg, voor olympiërs Jens Schuermans (32e) en Ruben Scheire (42e).

  De strijd om de regenboogtrui draaide zoals verwacht uit op een duel tussen de Zwitser Nino Schurter, de Tsjechische thuisrijder Jaroslav Kulhavy en de Fransman Julien Absalon.

  Kulhavy kon Schurter het langst het vuur aan de schenen legen, maar de Zwitserse titelverdediger bleek uiteindelijk de sterkste. Hij kon solo zijn vijfde wereldtitel (na 2009, 2012, 2013 en 2015) vieren.

  De Belgische deelnemers moesten tevreden zijn met een figurantenrol. Jeff Luyten, die volgende maand niet naar de Olympische Spelen mag, toonde zich in Tsjechië de beste landgenoot. Hij bolde als 30e over de streep, 6 minuten en 23 seconden na Schurter. Rio-gangers Schuermans (32e) en Scheire (42e) volgden nog iets later.

  Wereldkampioenschap mountainbike cross country:

  1. Nino Schurter (Zwi)
  2. Jaroslav Kulhavy (Tsj) - op 17"
  3. Julien Absalon (Fra) - op 30"

  Enkele leuke kiekjes van het wereldkampioenschap: