• home
 • video
 • pas verschenen

  Raes: "Hazard is niet de kapitein die de manschappen opzweept"

  Raes over Hazard in Panenka!

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Bij de Rode Duivels heeft Eden Hazard op het EK de aanvoerdersband overgenomen van de geblesseerde Vincent Kompany. Het panel van Panenka! staat helemaal niet achter die keuze. "Hij heeft de kwaliteiten niet die een kapitein nodig heeft."

  Eden Hazard was al vicekapitein na Vincent Kompany en erfde de band toen Kompany voor het EK uitviel. Daar kwam Wilmots niet op terug. In Panenka! werd die keuze nog eens tegen het licht gehouden, want de kritiek dat niemand op het veld de ploeg op sleeptouw nam, klinkt luid de laatste dagen.

  Frank Raes blijft Hazard "een vreemde keuze" als kapitein vinden. "Hij is een speelvogel. Wilmots wilde hem verantwoordelijk maken, maar hij is niet de man die manschappen opzweept naar grote prestaties."

  "We missen misschien wel een type-Puyol, een Gerets, iemand om het team te stuwen. En Hazard is geen kapitein, hij is Hazard."

  Lorenzo Staelens treedt Frank Raes bij: "Ik vind Hazard geen aanvoerder. De kapitein moet een verlengstuk van de trainer op het veld zijn en er helemaal voor gaan. En dat heb je niet met Hazard. Hij heeft de kwaliteiten niet."

  "Wie wel? Ga naar een Vertonghen of Vermaelen. Een speler die achterin of in het middenveld staat kan iedereen coachen. Een spits kan dat niet."

  Jan Mulder: "Maar coachen kun je toch ook zonder die band. Dat aanvoerderschap is ook overschat, het is iets uit lang vervlogen tijden."

  Het fragment uit Panenka!

  Video player inladen ...