• home
 • video
 • pas verschenen

  Officieel: Batshuayi tekent voor vijf jaar bij Chelsea

  Michy Batshuayi in het shirt van zijn nieuwe club.

  De transfer leek al tijdens het EK in kannen en kruiken, maar nu is het ook officieel. Chelsea heeft Rode Duivel Michy Batshuayi voorgesteld. De 22-jarige aanvaller tekent een contract voor vijf seizoenen bij de club uit Londen.

  Met een emotionele brief nam Batshuayi gisteren al afscheid van Marseille. Er leek geen twijfel meer te bestaan over zijn bestemming en vandaag bleken de geruchten inderdaad te kloppen. De Belg zette zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen.

  Batshuayi volgt zo het voorbeeld van Didier Drogba, die ook van Marseille naar de Londense club verhuisde, en komt bij Chelsea bovendien twee landgenoten tegen: Eden Hazard en Thibaut Courtois.

  "Ze hebben me veel goeie dingen verteld over de club. En nu Antonio Conte hier trainer is, is het een fantastisch moment om Chelsea-speler te worden", vertelt Batshuayi op de Chelsea-website.

  "Ik ben heel blij dat ik kan tekenen bij een van de grootste clubs van Europa. Dit is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en een fantastische kans voor mij en mijn familie. Ik hoop veel prijzen te winnen met deze club."

  Over de transfersom die Chelsea op tafel legde voor Batshuayi is nog geen duidelijkheid. Het zou gaan om 33 miljoen pond (bijna 40 miljoen euro).

  Batshuayi verontschuldigde zich meteen voor zijn Engels: