• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville valt net naast podium in Rally van Polen, Mikkelsen wint

  Thierry Neuville eindigt op minder dan een seconde van plek 3.

  Thierry Neuville (Hyundai) heeft beslag gelegd op de vierde plaats in de Rally van Polen, de zevende manche van het WK. De Noor Andreas Mikkelsen (VW) pakte op de slotdag de koppositie nog over van de Est Ott Tanak (Ford).

  Tanak was vrijdag aan de leiding gekomen, maar een lekke band in de 20e en voorlaatste klassemensrit vandaag hield hem van zijn eerste WRC-zege uit zijn carrière.

  Zo kon Mikkelsen met 26 seconden voorsprong zijn tweede WK-rally winnen, na die van Catalonië vorig jaar. De Nieuw-Zeelander Hayden Paddon (Hyundai) was op 28,5 seconden derde, minder dan een seconde voor onze landgenoot Neuville. Die won wel de eerste chronorit.

  Drievoudig wereldkampioen en WK-leider Sébastien Ogier (VW) moest genoegen nemen met de zesde plaats. Zijn voorsprong in het WK blijft echter geruststellend: met 143 punten heeft hij 50 punten meer dan Mikkelsen (92). Neuville is zevende met 61 punten.

  Eindstand Rally van Polen:

  1. Andreas Mikkelsen (Noo/VW Polo-R) 2u37'34"4
  2. Ott Tanak (Est/Ford Fiesta RS) op 26"2
  3. Hayden Paddon (NZe/Hyundai i20) - 28"5
  4. Thierry Neuville (Hyundai i20) - 29"3
  5. Jari-Matti Latvala (Fin/VW Polo-R) - 33"8
  6. Sébastien Ogier (Fra/VW Polo-R) - 40"3