• home
 • video
 • pas verschenen

  Jeroen Simaeys trekt opnieuw truitje van OHL aan

  Simaeys moet OHL weer naar eerste klasse loodsen.

  Jeroen Simaeys zet een punt achter zijn Russisch avontuur. Hij verlaat Samara en komt weer in eigen land voetballen bij Oud-Heverlee Leuven, de club waar hij zijn profcarrière begon.

  Simaeys speelde sinds 2014 in Rusland bij Samara, de club van coach Frank Vercauteren. Nu vond de verdediger de tijd rijp om opnieuw in eigen land te komen spelen en Oud-Heverlee Leuven rook zijn kans. De club uit 1B trok de 31-jarige speler aan voor drie seizoenen en hoopt dat hij een van de leiders in de Leuvense defensie wordt.

  Simaeys is geen onbekende aan Den Dreef. Hij genoot er zijn opleiding en maakte er tijdens het seizoen 2002-2003 de overstap naar de eerste ploeg. Met Simaeys, toen nog op het middenveld, dwong OHL in 2005 zelfs de promotie af naar tweede klasse.

  Daarna werd hij bij STVV omgeschoold tot verdediger en kwam hij bij Club Brugge en Racing Genk terecht. Hij werd ook vier keer opgeroepen voor de nationale ploeg en verzamelde twee caps. Na een omzwerving in Rusland komt hij nu dus opnieuw thuis in Leuven.