• home
 • video
 • pas verschenen

  Hummels: "We trapten onze strafschoppen niet zoals een Duits team"

  Hummels faalde niet bij zijn strafschop.

  Duitsland-verdediger Mats Hummels heeft één dag na de memorabele strafschoppenreeks tegen Italië teruggeblikt op de penaltythriller. "Ik ben het eens met Gary Lineker. We hebben niet getrapt zoals een Duits team."

  Tegen Italië misten de Duitsers voor het eerst sinds 1982 een strafschop tijdens een strafschoppenreeks op een groot toernooi. Thomas Müller, Mesut Özil en Bastian Schweinsteiger faalden alledrie.

  BBC-analist Gary Lineker had een duidelijke analyse klaar op Twitter. "De Duitsers zijn het trappen van strafschoppen verleerd, alleen waren de Italianen nog slechter."

  Duitsland-verdediger Mats Hummels, die zijn strafschop wel proper tegen het net jaste, kon zich vinden in de uitspraken van Lineker. "Ik heb zijn "analyse" op Twitter gelezen en ik ben het met hem eens. We hebben onze strafschoppen niet getrapt zoals een Duits team."

  "Je zal het misschien niet geloven, maar we hebben wel degelijk een paar keer getraind op strafschoppen de voorbije dagen. Het is hard om de realiteit en de omstandigheden na te bootsen, maar ik ben toch blij dat we het gedaan hebben."

  De tweets van Gary Lineker over de strafschoppenreeks:

  De volledige strafschoppenreeks:

  Video player inladen ...