• home
 • video
 • pas verschenen

  Hannes Obreno zegeviert in prestigieuze Henley Royal Regatta

  Hannes Obreno (archief) verkeert in bloedvorm.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Hannes Obreno (archief) verkeert in bloedvorm.

  Video player inladen ...
  Skiffeur Hannes Obreno heeft nog wat extra vertrouwen getankt richting Rio. In de prestigieuze Henley Royal Regatta, die al meer dan 150 jaar geroeid wordt op de Thames, versloeg hij vandaag in een rechtstreeks duel Mahé Drysdale, de olympische kampioen skiff van 2012, met twee bootlengtes verschil.

  De Henley Royal Regatta is een prestigieuze roeiwedstrijd op de Thames, waarbij steeds twee renners het rechtstreeks tegen elkaar uitvechten om de volgende ronde te bereiken.

  Obreno overleefde vier voorrondes, waardoor hij vanmiddag de "Diamond Challenge Sculls"-finale mocht betwisten. In die finale trof hij met Mahé Drysdale een echte klepper.

  De Nieuw-Zeelander is meervoudig wereldkampioen, regerend olympisch kampioen in de skiff en bovendien won hij de Royal Regatta als vijf keer.

  Obreno was allesbehalve onder de indruk, want in de finale liet onder het goedkeurend oog van 60.000 toeschouwers hij geen spaander heel van Drysdale. Met maar liefst twee bootlengtes voorsprong stak hij de zege op zak.

  In een eerste reactie na zijn overwinning reageerde Obreno opgetogen: "Het was een fantastische race. Het is de eerste keer dat ik in Henley roei en de sfeer was geweldig."

  "Ik heb de wedstrijd vooral gewonnen in de laatste 300 meter. Mijn sprint was goed en ik kon blijven pushen. Toen zag ik dat Drysdale niet meer kon volgen. Ik kan het zelf nog niet helemaal vatten. Dit is een heel prestigieuze wedstrijd, met veel toeschouwers en veel sfeer. Het was mijn laatste wedstrijd voor RIo. Ik ga vol zelfvertrouwen naar daar."

  Obreno treedt met deze prestigieuze zege in de voetsporen van landgenoot Wim Van Belleghem, die deze regatta in 1991 won.

  Brys en Van Zandweghe stranden in halve finale

  Ook Tim Brys en Niels Van Zandweghe, die ondanks de vereiste olympische norm niet opgevist werden voor de Spelen, lieten zich gelden in Engeland.

  Als lichtgewichten kwamen ze aan de bak in de categorie M2X, waar ze slechts in de halve finale aan het kortste eind trokken.

  Bekijk de laatste decameters van Hannes Obreno: