• home
 • video
 • pas verschenen

  Gregory van der Wiel gaat zijn voetbalgeluk in Turkije beproeven

  Gregory van der Wiel trekt van Parijs naar Istanbul.

  De Nederlandse rechtsachter Gregory van der Wiel, die bij PSG geen nieuw contract meer kreeg, heeft een nieuwe werkgever gevonden: Fenerbahce. Bij de 28-voudige Turkse kampioen loopt hij zijn landgenoot Robin van Persie tegen het lijf.

  Gregory van der Wiel maakte als jong veulen furore op de rechtsachter bij Ajax, wat hem in 2012 een droomtransfer naar PSG opleverde. Tijdens de eerste seizoenen was de Nederlander in Parijs nog zeker van een basisplaats, maar de laatste jaren zag hij zijn speelminuten slinken.

  Afgelopen seizoen kwam de 28-jarige Van der Wiel niet verder dan 17 wedstrijden in de Ligue 1. PSG besliste dan ook om hem geen nieuw contract aan te bieden. Als transfervrije speler heeft Van der Wiel vandaag in Istanbul een nieuwe uitdaging gevonden

  "Ik ben met een goed gevoel naar Istanbul gekomen", aldus Van der Wiel op de website van Fenerbahce. "Ik voel veel liefde sinds ik met deze club spreek, ook van de fans. Daar wil ik iedereen voor bedanken."

  Lang hoeft PSG niet te treuren om het verlies van Van der Wiel, want met Thomas Meunier heeft de Franse kampioen vandaag al een nieuwe rechtsachter binnen gehaald.

  Van der Wiel op de Atatürk-luchthaven, waar dinsdag nog een aanslag plaats vond: