• home
 • video
 • pas verschenen

  Grappende Guardiola over Messi: "Geen slechte speler"

  Pep Guardiola: "City-supporters trots maken met onze speelstijl"

  Met veel toeters, bellen en de nodige rookpluimen heeft Pep Guardiola zijn opwachting gemaakt op de Manchester City Football Academy. De Spaanse oefenmeester ging geen onderwerp uit de weg, al waren zijn antwoorden meer dan eens met een kwinkslag.

  Als een messias werd Pep Guardiola opgewacht in Manchester. De Spaanse oefenmeester moet de Citizens naar hun eerste eindzege in de Champions League en een vijfde Engelse landstitel loodsen.

  "Ik heb mezelf al bewezen in Catalonië en Duitsland. Nu wil ik ook de supporters van Manchester City trots maken met onze speelstijl", sprak Guardiola de fans toe.

  "Eerst moeten we een team spirit creëren. Pas daarna moeten we aan tactiek denken. Daarom moet ik mijn spelers leren kennen. Ik wil hen omhelzen en hen een schop onder de kont geven." Vincent Kompany en Kevin De Bruyne weten dus wat hen te wachten staat.

  "Messi? Geen slechte speler, maar hij moet in Barcelona blijven"

  Een moedige supporter trok zijn stoute schoenen aan en vroeg Guardiola tot ieders grote hilariteit of hij Messi zou kopen (zie video hieronder). De nieuwbakken City-trainer antwoordde laconiek: "Messi is zeker geen slechte speler, maar jammer genoeg moet hij de rest van zijn leven bij Barcelona blijven."

  Bekijk de vraag over Messi en de reactie van Guardiola:

  Kevin De Bruyne is fotomodel met dienst:

  Gündogan: "Guardiola is één van de beste trainers in de geschiedenis"

  Ietwat in de schaduw van zijn nieuwe trainer mocht ook aanwinst Ilkay Gündogan zijn opwachting maken op het podium.

  "Spelen bij Manchester City is een hele eer. Bovendien is het een groot avontuur, want het is mijn eerste club buiten Duitsland. Ik kan niet wachten tot mijn eerste match in het Etihad Stadium", aldus De Duitse middenvelder, die overkomt van Borussia Dortmund.

  "Wat ik van Pep Guardiola vind? Ik heb het geluk gehad om met Dortmund al vaak tegen hem te spelen. Hij is één van de beste trainers in de wereld én zelfs in de geschiedenis van het voetbal."