• home
 • video
 • pas verschenen

  Geschorste Hummels: "Mijn lichaam kan wat rusten nu"

  Duitsland mist Hummels in de halve finale tegen Frankrijk of IJsland.

  Duitsland kan in zijn halve finale tegen Frankrijk of IJsland geen beroep doen op Mats Hummels. De sterkhouder in de verdediging kreeg tegen Italië een tweede gele kaart en is geschorst voor de halve eindstrijd. Sami Khedira en Mario Gomez zijn dan weer twijfelachtig door blessures.

  Hummels, die tegen Italië zijn 50e wedstrijd speelde voor Duitsland, kreeg in de negentigste minuut een gele kaart na een tackle op Eder. Het was zijn tweede van het toernooi en daardoor moet hij geschorst toekijken in de halve finale tegen Frankrijk of IJsland.

  De centrale verdediger was achteraf uiteraard ontgoocheld. "De gele kaart tegen Slovakije kon mij duur te staan komen, dat is nu ook gebeurd. Ik ben ontgoocheld, maar bekijk het positief: ik kan mijn lichaam nu wat langer laten rusten."

  Ook Sami Khedira (foto) is twijfelachtig voor de halve finale. De middenvelder moest na een kwartier naar de kant met een dijbeenblessure.

  "Ik ben niet zeker of hij kan spelen donderdag", zei bondscoach Joachim Löw na de kwalificatie. "Ook Mario Gomez heeft problemen met zijn spieren. Het is duidelijk dat we iedereen zullen nodig hebben op dit toernooi."

  Een recordaantal Duitse TV-kijkers zagen de kwartfinale: