• home
 • video
 • pas verschenen

  Gazzetta na uitschakeling Italië: "Wat overblijft is trots"

  De Italianen zijn trots op hun nationale helden.

  Ondanks de uitschakeling tegen Duitsland, zijn de Italianen trots op hun nationale helden. De Gazzetta dello Sport, de toonaangevende sportkrant in Italië, had niets dan lovende woorden voor de jongens van Antonio Conte. "Vaarwel, heerlijk Italië." Ook Mario Balotelli feliciteerde zijn landgenoten.

  Na een sensationele strafschoppenreeks, met zeven gemiste penalty's, zit het EK-verhaal van de "Squadra Azzurra" erop in de kwartfinales.

  Voor de Gazzetta dello Sport zijn de Italianen helden. "We gaan eruit, maar met opgeheven hoofd", kopte de toonaangevende Italiaanse sportkrant op zijn website.

  "Groots Italië, vervloekte strafschoppen", klonk het verder. "De negentiende penalty van de avond maakte een einde aan het tijdperk van Antonio Conte in het blauw van Italië."

  "Vaarwel. Heerlijk Italië. Bedankt voor alles. Voor het eerst heeft Duitsland ons kunnen verslaan op een groot toernooi. Wat overblijft is trots. Jullie zijn erin geslaagd om iedereen verliefd te laten worden op dit Italië en de kloof met de wereldkampioen te dichten. Chapeau."

  "Giampiero Ventura (de volgende bondscoach van de Italianen, red) krijgt een zware erfenis, maar daar denken we pas later aan."

  De Italiaanse pers heeft niets dan lovende woorden:

  Ook Mario Balotelli is trots

  Ook Mario Balotelli, op Euro 2012 nog de grote held van de Italianen maar nu afwezig door een vormcrisis, feliciteerde zijn landgenoten op Twitter. "Bravo jongens. Jammer, maar jullie gaan eruit met het hoofd omhoog tegen de sterkst mogelijke tegenstander. De volgende keer is de goede keer."

  De tweet van Balotelli: