• home
 • video
 • pas verschenen

  Gatlin: "Zullen Bolt sowieso zien op de Olympische Spelen"

  Gatlin denkt in Rio sowieso te zullen moeten afrekenen met Bolt.

  Usain Bolt moest geblesseerd afhaken op de trials in zijn land, maar zijn Amerikaanse concurrenten geloven niet dat Bolt een probleem heeft voor Rio. "Bolt die sterker terugkomt na een blessure, het is een traditie", zei Tyson Gay.

  Ook in Amerika worden de trials op dit moment afgewerkt en het nieuws over de blessure van Bolt verspreidde zich dan ook als een lopend vuurtje onder de sprinters uit de VS. "Het is een Olympisch jaar, dan gebeuren er altijd gekke dingen", zei Justin Gatlin over de blessure van Bolt. "Iedereen droomt van de Spelen en soms komt die droom niet uit, maar hij is Usain Bolt. We zullen hem sowieso zien in Rio."

  De ernst van de blessure van de Jamaicaan werd ook in twijfel getrokken. "Bolt geniet heel veel aanzien in onze sport. Ik denk dat hij zijn macht nu een beetje misbruikt. Hij is geblesseerd en krijgt een medische uitzondering van zijn land om toch naar Rio te gaan. In de Verenigde Staten zou dat niet gebeuren. Je moet klaar zijn. Als je niet meedoet aan de trials dan zit je sowieso niet op dat vliegtuig naar Rio."

  Ook Tyson Gay vreesde niet voor de Olympische Spelen van Bolt. "Bolt die schittert op een groot toernooi na een blessure? Dat is toch traditie. Hij deed het in 2012, vorig jaar, ... Zelfs als hij echt een probleem heeft, weet ik dat hij sterker zal terugkeren voor Rio."