Ga naar de inhoud

Einde EK voor Gomez, vraagtekens achter Khedira en Schweinsteiger

 zo 3 juli 2016 18:12
Mario Gomez krijgen we niet meer te zien op het Europees kampioenschap.
De felbevochten zege tegen Italië in de kwartfinales heeft slachtoffers gemaakt bij Duitsland. Voor de spits Mario Gomez is het Europees kampioenschap voorbij. Middenvelders Sami Khedira en Bastian Schweinsteiger zijn twijfelachtig voor het vervolg van het toernooi.

Mario Gomez kon gisteren de wedstrijd niet uitspelen. Hij moest van het veld met een spierblessure. Onderzoek in het ziekenhuis maakte duidelijk dat zijn toernooi afgelopen is. Gomez was de enige diepe spits in de kern van de Mannschaft.

Bastian Schweinsteiger en Sami Khedira zijn twijfelachtig voor de halve finale van donderdag. Schweinsteiger heeft last van zijn knie, Khedira kampt met een dijbeenblessure.

"Het is bitter als in deze fase van het toernooi zulke belangrijke spelers uitvallen", reageert de Duitse bondscoach Joachim Löw.

"We zullen oplossingen moeten vinden en dat zullen we ook doen. De kwaliteit in onze kern is hoog. Ik heb het volste vertrouwen in alle spelers. We zullen er staan donderdag."

De Duitsers nemen het in Marseille op tegen de winnaar van Frankrijk - IJsland. Die wedstrijd wordt vanavond om 21u gespeeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De doelpunten van Gomez op het EK

Mario Gomez heeft twee doelpunten gemaakt op het EK: eerst tegen Noord-Ierland (1-0) in de poulefase, daarna tegen Slovakije (3-0) in de achtste finales.