• home
 • video
 • pas verschenen

  Dewulf over Goffin: "Ik heb er een goed oog in"

  "Goffin maakt tegen Raonic een goede kans op de kwartfinale."

  In een interview met Dirk Gerlo heeft Filip Dewulf teruggeblikt op de eerste toernooiweek bij de mannen in Wimbledon. Dewulf heeft het onder meer over de prestaties van David Goffin, de uitschakeling van Novak Djokovic en de gevolgen van de vele regenbuien voor Wimbledon.

  Vandaag wordt voor de vierde keer in de geschiedenis ook op zondag getennist in Wimbledon. De tickets voor deze extra dag gingen in 27 minuten de deur uit. Sporza-commentator Dirk Gerlo legde deze positieve vaststelling voor aan ex-tennisser Filip Dewulf.

  "Wimbledon heeft nog altijd de reputatie van het grootste toernooi ter wereld te zijn. Niet alleen de wedstrijden die je hier ziet, maar ook de omkadering is schitterend. Alles is mooi aangekleed en het is hier fijn vertoeven voor de supporters. De mensen willen dat graag eens meemaken."

  Dewulf stond ook stil bij de uitschakeling van nummer één Novak Djokovic. "Hij zat niet goed in zijn vel. Je kon de twijfel op zijn gezicht zien. Fysiek was Djokovic ook niet helemaal in orde, er wordt gesuggereerd dat hij lijdt aan een schouderblessure."

  "Toch mogen we niet vergeten wat Djokovic hiervoor allemaal heeft gepresteerd. Hij heeft de laatste twee jaar voor elke grote wedstrijd present getekend en heeft daarin ook bijna altijd gewonnen."

  "Bovendien mag je de druk niet onderschatten. Voor Djokovic is het vanzelfsprekend om overal de finale te halen of te winnen. De mensen zijn gewoon om grote verwachtingen te plaatsen bij zijn optreden. Blijkbaar was de mentale opoffering die daarbij komt kijken er deze keer te veel aan voor Djokovic."

  Dewulf trok deze vaststelling daarna door naar David Goffin. "Ook voor hem is de druk nu groter geworden. Door zijn goede prestaties ligt de lat hoger. David moet zich hier doorheen knokken en de druk gewoon leren worden."

  Over de achtste finale tegen Milos Raonic

  "Ik denk dat de wedstrijdkansen 50-50 zijn. Vorig jaar ging Goffin er in de achtste finales nog uit tegen Wawrinka, maar dit jaar heb ik er een goed oog in. Ik dicht David heel wat kansen toe om door te stoten."

  "Veel zal afhangen van de service van Raonic. Hij heeft in zijn derde ronde 27 aces geklopt, maar tegenstander Sock was niet van het niveau van Goffin. David heeft van zijn return een sterk punt gemaakt, dus het wordt voor Raonic evenzeer opletten na elke opslag."

  "Bovendien is David bezig aan een heel sterk toernooi. Zijn vorige drie wedstrijden won hij overtuigend, ook al waren het mindere tegenstanders. Een mogelijke kwartfinale behoort zeker tot de mogelijkheden."

  Beluister hieronder het volledige interview: