• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador en Porte likken hun wonden na het openingsweekend

  Contador liep averij op aan zijn schouder.

  Na twee ritten en een pittige aankomst maken de klassementsmannen een eerste balans op. Contador en Porte zijn de grote verliezers van het openingsweekend. De Australiër staat al meer dan anderhalve minuut in het krijt op Froome en Quintana.

  De grootste pechvogel van de klassementsrenners is misschien wel Alberto Contador. De Spanjaard maakte gisteren een stevige smak en vandaag kwam hij opnieuw ten val op zijn geschonden schouder. Op de klim in Cherbourg verloor hij 48 seconden op ritwinnaar Sagan.

  Richie Porte kreeg in de finale dan weer af te rekenen met een lekke band en bolde 1'45" na Sagan over de streep. Ook Zakarin, Pinot en Nibali verloren tijd op de andere favorieten, die wel in het zog van Sagan de aankomst bereikten. Valverde pakte zelfs 4 seconden bonificatie.

  De favorieten in het algemene klassement
  3.Alejandro Valverde 
  4.Warren Barguilop 4" van Valverde
  5.Chris Froomezelfde tijd
  7.Nairo Quintana 
  11.Fabio Aru 
  14.Tom Dumoulin 
  17.Romain Bardet 
  18.Tejay van Garderen 
  23.Bauke Mollema 
  26.Joaquim Rodriguez 
  28.Vincenzo Nibali15"
  31.Thibaut Pinot 
  58.Ilnoer Zakarin45"
  62.Alberto Contador52"
  81.Richie Porte1'49"