• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsenal-boegbeeld Arteta wordt assistent-trainer bij Man.City

  Mikel Arteta zal niet meer juichen in het shirt van Arsenal.

  Middenvelder Mikel Arteta hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. Hij wordt lid van de trainersstaf van Pep Guardiola bij Manchester City. "Ik heb altijd interesse gehad in een rol als trainer", aldus de Spanjaard.

  Mikel Arteta kan terugblikken op een rijkgevulde spelerscarrière. Nadat hij een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Barcelona mocht genieten, maakte hij achtereenvolgens oorlog op het middenveld van PSG, Rangers, Real Sociedad, Everton en Arsenal.

  Met de Noord-Londense club won Arteta de voorbije vijf seizoenen twee FA Cups en twee Community Shields. De laatste seizoenen had de Spanjaard meer dan hem lief was last van een aanslepende enkelbessure.

  Op het einde van het afgelopen seizoen werd het contract van de 34-jarige Arteta, die bevorderd was tot kapitein van The Gunnners, dan ook niet verlengd. Lang heeft hij echter niet moeten wachten op een nieuwe uitdaging.

  "Ik zal mijn periode in het Emirates-stadion altijd herinneren", laat Arteta weten in een bericht op zijn Twitter-account. "Nu kijk ik uit naar de uitdaging bij Manchester City. De mogelijkheid om samen te werken met Guardiola en zijn team, is fantastisch. Ik ben enorm opgewonden over de toekomst."

  Hier kunt u de volledige verklaring van Arteta lezen:

  Ook Guardiola zette vandaag voet op Engelse bodem: