• home
 • video
 • pas verschenen

  "Nico Rosberg snijdt in zijn eigen vel"

  Het Formule 1-kampioenschap is een duel tussen de Mercedes-rijders.

  Voor Formule 1-commentator Stefaan Lammens is het duidelijk. "Nico Rosberg is in de fout gegaan. En dat kan wel eens een cruciaal moment geweest zijn in het kampioenschap", vermoedt hij. "Bij Mercedes is er nu werk aan de winkel."

  De Grote Prijs van Oostenrijk draaide uit op een duel tussen Mercedes-ploegmaats Nico Rosberg en Lewis Hamilton.

  Rosberg verloor zijn voorvleugel en viel terug naar de vierde plaats. De zege was voor Hamilton.

  Stefaan Lammens: "Je zag het aankomen"

  "Je zag het aankomen", vertelt Stefaan Lammens. "Hamilton gaat altijd tot het uiterste. Hij had ruimte genoeg."

  De wedstrijdcommissarissen onderzoeken het duel. "Voor mij is het vrij duidelijk. Rosberg is in de fout gegaan. Hij snijdt in zijn eigen vel. Als hij Hamilton had laten passeren, verloor hij zeven punten. Nu is Hamilton tot elf punten genaderd in het WK-klassement."

  "Ik vrees nu voor Rosberg. We zijn nog maar halfweg het seizoen, maar dit kan wel eens een cruciaal moment geweest zijn. Volgende week staat in Groot-Brittannië de thuisrace van Lewis Hamilton op de kalender. Als Hamilton weer wint op Silverstone wordt de kloof wel heel klein voor Rosberg."

  "Bij Mercedes is er nu werk aan de winkel. Lewis Hamilton is sterk in de oorlogsvoering. Hij zal de rivaliteit met zijn ploegmaat nog op de spits drijven. Mentaal is Hamilton de sterkste van de twee."

  Video-tweets:

  "Zielig"

  Op het podium werd Lewis Hamilton uitgefloten. "Zielig", vindt Stefaan Lammens, "maar dat zijn supporters. In Oostenrijk heeft Rosberg nu eenmaal meer fans dan Hamilton."

  "Die reageren emotioneel. Als ze de beelden gezien hebben, zullen ze er misschien anders over denken."