• home
 • video
 • pas verschenen

  Vergeten Balotelli: "Ooit pak ik de Ballon d'Or"

  Vier jaar geleden schitterde 'Super Mario' nog in de halve finale van het EK.

  Mario Balotelli stond vier jaar geleden nog in de finale van Euro 2012, maar is na twee (zeer) matige seizoenen ondertussen helemaal uit de schijnwerpers verdwenen. Toch geeft hij de moed niet op. "Ik kom sterker terug. Ooit word ik Ballon d'Or."

  Mario Balotelli schitterde vier jaar geleden in Warschau in de halve finale van Euro 2012 (1-2-zege tegen Duitsland) met twee goals, maar op dit EK was 'Super Mario' niet eens aanwezig.

  "Natuurlijk vind ik het niet fijn thuis te zitten, maar ik snap de keuze van Conte wel", opent Balotelli. "Ik had zelfs dezelfde keuze gemaakt. Ik wil nu Conte's opvolger Ventura overtuigen van mijn kunnen."

  De reden waarom Balotelli er op dit EK niet bij is, valt te zoeken bij zijn twee dramatische seizoenen. Sinds het WK in Brazilië kwam Balotelli bij Liverpool en Milan niet verder dan 7 goals in 51 wedstrijden.

  "Ik vond de verwachtingen rond mij niet te hoog, eerder te laag zelfs. Ik kan veel meer dan ik recent getoond heb. Ik geef mezelf maar 5 op 10 voor de afgelopen twee seizoenen, maar ik wil stilaan evolueren naar een 10 op 10. Ik wil nog Ballon d'Or worden."

  "Mensen zullen misschien lachen met die uitspraak en het klopt dat ik in het verleden niet alles heb gedaan om de beste ter wereld te worden. Maar ik heb op tijd mijn fouten ingezien en het is nog niet te laat. Ik wil niet meer dat mijn escapades uitgesmeerd worden in de pers. Ik wil behandeld worden zoals elke andere voetballer."