• home
  • video
  • pas verschenen

    Toeschouwer veroorzaakt valpartij in slotkilometer

    De massasprint in de eerste rit van de Tour de France werd ontsierd door een valpartij. De Deen Michael Mørkøv van Katjoesja ging in de slotkilometer onderuit nadat hij in aanraking was gekomen met iemand uit het publiek.

    Dylan Groenewegen zat in het wiel van Mørkøv. "Die renner van Katjoesja die voor me zat, klapte tegen een toeschouwer aan en die valt", zegt de Nederlandse sprinter van Lotto-Jumbo. "Toen moest ik erover heen, gelukkig kon ik recht blijven. Het was wel heftig."

    Zo interpreteerde ook José De Cauwer de valpartij. "Ik denk dat hij iemand van het publiek heeft geraakt. Er was geen renner in de buurt en hij ging heel snel tegen de grond. Hij kwam plots tot stilstand en draaide rond zijn as."