• home
 • video
 • pas verschenen

  Schiavone past voor haar vierde Olympische Spelen

  Schiavone (36) zal Italië geen vierde keer vertegenwoordigen.

  Francesca Schiavone (WTA-111) zal Italië niet vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. De 36-jarige tennisster kreeg een wildcard voor Rio, maar gaat niet in op die uitnodiging.

  Na 2004, 2008 en 2012 zou dit de vierde keer geweest zijn dat Schiavone haar racket mocht bovenhalen op de Olympische Spelen. "Ik ben vereerd, maar ik zal de uitnodiging toch niet aanvaarden", schrijft ze op haar Facebook-pagina.

  "Ik ben op een moment gekomen in mijn leven dat ik moet nadenken en beslissingen moet nemen over wat ik nog met mijn carrière wil doen. Ik wil op dit moment voorrang geven aan persoonlijke projecten. Het was een moeilijke keuze, maar ik ben bijzonder trots dat ik mijn land de voorbije drie edities vertegenwoordigd heb."

  De boodschap van Schiavone in het Italiaans: