• home
 • video
 • pas verschenen

  Santos: "Ronaldo van Real Madrid is niet te vergelijken met die van Portugal"

  Een handschuddende Santos en Ronaldo.

  Portugees bondscoach Fernando Santos rekent woensdag in de halve finale tegen Wales uiteraard op sterspeler Cristiano Ronaldo. "Ronaldo is al fantastisch geweest voor de selectie. Je mag zijn prestaties bij Real Madrid ook niet vergelijken met die bij Portugal."

  Santos lijkt de heisa in de Portugese pers rond de tegenvallende prestaties van Ronaldo een beetje zat. De sterspeler van Real Madrid zit momenteel aan twee goals en twee assists, maar toch is het nooit goed genoeg.

  Zijn gemiste strafschop tegen Oostenrijk zat de nationale pers bijvoorbeeld hoog. "Ronaldo is al fantastisch geweest voor de selectie", countert Santos. "Bij Real Madrid speelt hij op een andere manier. Hier is hij een voorbeeld als kapitein. Een voorbeeld dat dit team moet volgen wil het winnen."

  "Het enige dat ik wil, is in de finale geraken. Als jullie mij vragen of ik liever mooi spel breng en naar huis moet, of het sluwer aanpak en in de halve finales van het EK staan, dan zeg ik 'sluw zijn", besloot Santos.