• home
 • video
 • pas verschenen

  Pechvogel Contador komt stevig ten val in eerste Tour-rit

  0 / 0
  Alberto Contador heeft meteen een mentaal tikje opgelopen in de eerste Tour-rit. De Tinkoff-kopman kwam op 80 kilometer van de aankomst ten val. Met een gescheurd shirt en gehavende schouder kon Contador zijn tocht richting Utah Beach voortzetten.

  De ploegmaats van Alberto Contador wilden hun kopman door de groeiende nervositeit op de eerste rijen van het peloton houden, maar in een bocht schoof Contador onderuit. De Spanjaard kwam onzacht in aanraking met een vluchtheuvel.

  Contador, met een grimas en zwaar geraakte schouder, werd opgewacht door enkele ploegmaats en kon enkele kilometers later zijn plaats innemen in het peloton, ook al omdat Fabian Cancellara de andere ploegen tot kalmte had aangemaand

  De ellende was evenwel nog niet voorbij voor de Tinkoff-kopman: Contador moest van de volgwagen een nieuwe schoen krijgen en bracht ook een uitgebreid bezoekje aan de wedstrijddokter. "Hij heeft wat schaafwonden aan zijn schouder, elleboog en dij, maar de schade lijkt mee te vallen", meldt zijn ploeg.

  Val Contador

  Contador wisselt al fietsend van schoen

  Amateuristisch plakwerk van de dokter aan de schouder van Contador