• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels over Cavendish: "Ongelofelijk wat hij presteert"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Er werd vooraf vooral over Marcel Kittel en André Greipel gesproken, maar Mark Cavendish heeft nog eens een sprint uit de oude doos afgeleverd. Serge Pauwels zit in het winnende kamp en steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "Hij blijft een enorme kampioen."

  "Iedereen sprak vooral over Kittel en Greipel, wat terecht is, maar je ziet dat Cavendish een enorme kampioen blijft", vertelt ploegmaat Serge Pauwels aan Sporza.

  "Het is zijn 27e overwinning in de Tour. Ongelooflijk wat hij doet, ook met zijn plannen om dit te combineren met de achtervolging in Rio op de piste. Het is gene gewone."

  "Hij heeft misschien bewust gekozen om zichzelf te minimaliseren. Hij won dit jaar al ritten in Slovenië en Kroatië, maar had nog geen rit op het hoogste niveau gewonnen. Het was afwachten, maar hij doet het toch maar weer.”

  Pauwels beleefde zelf een nerveuze eerste dag. “We hebben geprobeerd om uit de gevarenzone te blijven. De eerste dag is traditioneel heel nerveus. De laatste 25 kilometer verliepen relatief rustig, wat ideaal was voor onze sprinttrein. Iedereen zat nog vooraan op drie kilometer van het einde.”

  “De etappe van morgen is meer iets voor Edvald (Boasson Hagen). We gaan de trui in de ploeg proberen te houden, maar de kans is groot dat de trui dan van schouders wisselt”, besluit Pauwels. Ploegmaat Boasson Hagen was overigens een van de slachtoffers van de valpartij in de sprint.