• home
 • video
 • pas verschenen

  Michiels heeft pech op WK mountainbike, Panhuyzen 10e

  Githa Michiels had gehoopt op een plekje in de top twintig.

  Githa Michiels is pas 45e geworden op het WK mountainbike in Nove Mesto in Tsjechië, een ontgoocheling voor de olympische deelneemster. Ze moest afrekenen met pech in de eerste ronde. Belofte Kevin Panhuyzen werd tiende.

  Githa Michiels zocht op het WK naar een opsteker voor de Olympische Spelen, maar kon haar ambities niet waarmaken. Ze mikte op de top twintig, maar werd pas 45e.

  De enige Belgische deelneemster kwam ten val in de eerste ronde na een lekke band en moest lange tijd te voet door. Ze verloor zo ruim dertig plaatsen en werd in de voorlaatste ronde uit de wedstrijd genomen. 

  De Deense Annika Langvad kroonde zich tot wereldkampioene. De Amerikaanse Lea Davison en de Canadese Emily Batty vervolledigden het podium.

  Belofte Kevin Panhuyzen heeft wel een geslaagd WK achter de rug. Hij had voor het parcours van 23,3 km een tijd van 1u21"36 nodig, waarmee hij 3'39" trager was dan de winnaar Gaze. Panhuyzen, in mei 35e op het EK in Zweden, werd uiteindelijk tiende.

  UCI controleert op mechanische doping

  De Internationale Wielerunie (UCI) heeft de strijd opgevoerd tegen mechanische doping. Ook op het WK mountainbike werden de fietsen van de deelnemers gescand op verborgen motortjes.