• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "We werden voor de sprint al geklopt"

  Etixx-Quick Step en Lotto-Soudal droomden van de ritzege en de gele trui, maar de twee Belgische ploegen blijven met lege handen achter. "We hebben een tactische fout gemaakt", zegt Patrick Lefevere. "In de laatste anderhalve kilometer liep het mis", legt Frederik Willems uit.

  "Natuurlijk zijn we ontgoocheld. Dit is een unieke kans die niet meer terugkomt. We hadden op de ritzege en geel gehoopt, maar het mocht niet zijn", baalt Patrick Lefevere, manager van Etixx-Quick Step.

  "We hebben een tactische fout gemaakt. Wilfried Peeters (ploegleider) had de verkenning gedaan en had gezegd dat we op 7 kilometer van de aankomst naar rechts moesten gaan. Maar we bleven links rijden."

  "Nog voor de sprint begonnen was, zat Sabatini al à bloc. Kittel kon hem nog passeren, maar zat helemaal in de wind. En Cavendish is een stukje kleiner en zat goed uit de wind."

  "Dat de voorbereiding traag op gang kwam? Jullie hebben die kilometerteller niet gezien: dat was 70 à 80 kilometer per uur. Ik denk dat we geklopt zijn voor de sprint, niet in de sprint."

  Willems: "Alles verliep volgens plan, tot 1,5 kilometer voor finish"

  "We hebben een goeie koers gereden", analyseert Frederik Willems, ploegleider van Lotto-Soudal. "Alles verliep volgens plan, maar een eerste sprint in de Tour is altijd chaotisch, zeker met de gele trui als inzet."

  "De voorbereiding was goed, maar tijdens de laatste anderhalve kilometer liep het mis. De trein zat vast. Greipel verloor het wiel van de laatste man. Jammer."

  "We hadden de finale heel goed bestudeerd en zaten aan de juiste kant van de weg. We konden Etixx-Quick Step een prijs laten betalen. Met Greipel in het wiel van Henderson had het er perfect kunnen uitzien, maar dat is niet gelukt."