• home
 • video
 • pas verschenen

  Geschorste Ramsey: "Teleurgesteld, maar ik sta er in de finale"

  Aaron Ramsey is er woensdag niet bij tegen Portugal.

  De Welshe middenvelder Aaron Ramsey pakte gisteren tegen de Rode Duivels een fatale tweede gele kaart dit toernooi en moet dus de halve finale aan zich voorbij laten gaan. Een teleurgestelde Ramsey blijft echter strijdvaardig: "We moeten Portugal verslaan. Ik zal mijn ploeg steunen, hen aanmoedigen en elke bal meetrappen. Hopelijk lukt het ons."

  Ramsey kreeg zijn gele kaart tegen de Duivels na handspel. "Het was een natuurlijke reactie en ik wist meteen hoe laat het was Ik ben er het hart van in."

  Naast de middenvelder van Arsenal mist Wales in de halve eindstrijd ook de geelgeschorste centrale verdediger Ben Davies (Tottenham).

  Toch behoudt Arsenal-middenvelder Ramsey vertrouwen in een goede afloop.

  "Ik heb vertrouwen in de jongens die er zullen bijkomen. Zij zullen meehelpen om ons in de finale te krijgen. We moeten Portugal verslaan. Ik zal mijn ploeg steunen, hen aanmoedigen en elke bal meetrappen. Hopelijk lukt het ons."

  Coleman: "Heel erg balen voor Aaron"

  Ook bondscoach Chris Coleman deelde de ontgoocheling van Ramsey. "Aaron zei voor de wedstrijd dat als hij de kaart voor het team moest pakken, hij dat zou doen. Het is heel jammer voor hem, want hij was aan een uitstekend toernooi bezig."

  Ook spits Hal Robson-Kanu deelde die mening: "Aaron speelde op een heel hoog niveau. Zijn verlies is zwaar, maar ik ben er zeker van dat er iemand zal inkomen die ook sterk zal presteren. En dan is Aaron opnieuw helemaal klaar om te vlammen in de finale."